Zoals al eerder vernoemd, kan er op één tennisbaan wel 3 padelbanen gebouwd worden. (zie illustratie vanuit het Global Padel Report, 2022)

<IMAGE>

Volgens de officiële regels van padel volgens het FIP moet het speelveld een rechthoek zijn van 10 meter breed en 20 meter lang (met een tolerantie van 0,5%), omsloten door (glazen)muren.

In het midden van het speelveld komt een padel net dat het speelveld in tweeën deelt, het net heeft een maximale hoogte van 88 cm in het midden oplopend tot 92 cm aan de zijkanten (met een tolerantie van 0,5 cm).

De achterwanden moeten 3 meter hoog zijn en de gehele achterkant van het veld beslaan en de zijwanden moeten 3 meter hoog en 2 meter lang zijn en eindigen op een andere muur van 2 meter hoog en 2 meter lang (bekend als step-type, zie foto).

De zijkant van de baan wordt afgesloten met een metalen net dat ook 3 meter hoog is, de gesloten zijkanten van de muur kunnen ook een metalen net hebben dat tot 1 meter hoog is.

De servicelijnen worden 3 meter voor de achtermuur geplaatst en er komt ook nog een lijn in het midden die de centrale rechthoek in tweeën deelt. Alle lijnen hebben een breedte van 5 cm en moeten duidelijk zichtbaar zijn.

De minimumhoogte tussen het speelveld en een obstakel (bijvoorbeeld het plafond) is 6 meter.

 

CTA: Lees hier meer exacte afmetingen van de padelbaan